Dubbelgrattis

Idag gratulerar MedTechbloggen ett favoritföretag; Micropos Medi­cal AB med Raypilottekniken.
Micropos Medical AB utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.
Gratulation 1: Grattis till steget ut i världen!

Som om det inte vore nog så kommer företaget att få årets Athenapris.
Det är Vinnova som tillsammans med Dagens Medicin är huvudman för Athenapriset. Priset skapades 2008 för att visa på vikten av klinisk forskning för att utveckla sjukvården. Athenapriset delas ut den 2 december under festmiddagen på Svenska läkaresällskapets riksstämma i Göteborg. Prisutdelare är Carl Bennet.
Gratulation 2: Gratulerar till Athenapriset!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar till “Dubbelgrattis”

  1. Twitter Trackbacks for MedTechbloggen » Blog Archive » Dubbelgrattis [nordicmedicaladvisor.se] on Topsy.com säger:

    […] MedTechbloggen » Blog Archive » Dubbelgrattis nordicmedicaladvisor.se/blog/2010/11/25/dubbelgrattis/ – view page – cached Idag gratulerar MedTechbloggen ett favoritföretag; Micropos Medical AB med Tweets about this link […]

Kommentera