VGR på ny arena

region2

Ett ramavtal mellan hälso- och sjukvårdsföretaget MSD, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen har just blivit påskrivet. Det är starten för en ny innovativ samarbetsarena. 

Den styrgrupp som partnerna tillsammans nu ska bilda kommer att ta gemensamma initiativ som kommer samhället och patienterna till godo. Det handlar inte bara om att utveckla nya behandlingar och tekniker, utan även om att identifiera medicinska behov och att hitta nya sätt att snabbare introducera nyutvecklade behandlingar i vården.

MSD är idag mycket aktiv i svensk klinisk forskning och står för en fjärdedel av alla patienter i företagsdrivna kliniska studier i Sverige.

”Våra organisationer har en ömsesidig respekt för varandras olikheter och förutsättningar, och vi har alla patientens bästa som mål. Med ramavtalet på plats bryter vi hierarkier och skapar möten som jag är övertygad om gynnar patienterna i ett längre perspektiv”, säger Olle Larkö, Sahlgrenska akademin.

Biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör Peter Lönnroth: ”Det här avtalet är grunden för ett mer systematiskt samarbete, som blir både långsiktigt och transparent.”

MedTechbloggen önskar lycka till och hoppas att de ömma tårna hålls borta.

Bild från White. Illustration av hur det nya Regionens Hus i Göteborg kan komma att se ut.

Tags: , , , , , , ,

1 kommentar till “VGR på ny arena”

  1. Margareta Berg säger:

    Gratulerar till denna satsning! Det vore också väldigt bra om man kunde matcha investeringarna på Läkemedelssidan med lika stora investeringar inom det kirurgiska utvecklingsfältet – t ex på det väl förberedda arbetet om internationella kirurgiska licenser. Det skulle placera VGR på världskartan och kontrastera på ett positivt sätt till den dagsaktuella tragiken på KI.

Kommentera