Folktandvården

Ytterligare en misslyckad upphandling? Folktandvården i Region Skåne förlorar miljontals kronor på datastrul. Man jobbar i ”Citrix-miljö”. Kan ju låta fint men det innebär att man inte kommer åt patientjournaler eller röntgenbilder. Och tandsköterskorna tvingas skriva journaler manuellt på papper för att senare föra in dem i systemet. Under 5 veckor har felsökningen pågått utan att man har något ljus i sikte. Lite stolt säger Region Skåne att problemet är så svårlöst, att det är prio ett även på andra sidan Atlanten, i skyskrapan där systemets ägare sitter.  Men patienterna sitter hemma i sina stugor med tandvärk. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att ställa krav och se till att leverantören lever upp till dessa krav. Se bara på implementeringen av den Nationella patientöversikten, NPÖ.

Tags: , , , , , , , ,

2 kommentarer till “Folktandvården”

  1. MedTechbloggen » Blog Archive » Dentala krafttag i Skåne säger:

    […] 9 december skrev jag här på MedTechbloggen att Folktandvården i Region Skåne förlorat miljontals kronor på datastrul. […]

  2. MedTechbloggen » Blog Archive » Fortsättning; IT i vården säger:

    […] har vid flera tillfällen lyft fram de problem som vården har med att hantera sina IT-system. System som många […]

Kommentera