IT-uppfinningar inom vården

Kampanjen för nästa års Vitalis-mässa har startat. Ny hemsida, säger man. Och väl där kan man hitta en efterlysning: ”50000:- söker nya ägare.” Det är hög tid att söka 2009 års Vitalisstipendium. Vem fick det förra gången? Jo, det ena gick till privattandläkaren Göran Friman i Molkom. Han har tagit fram en komplett metod för användande av telemedicin som verktyg vid uppsökande verksamhet inom tandvården. Det låter spännande och ligger i tiden, men vad har han åstadkommit? Någon som vet? Jag vet inte. Juryn sa bla i sin motivering; ”Lösningen som redan är implementerad har resulterat i minskat antal personalkrävande transporter, bättre hälsa hos äldre och funktionshindrade samt minskade kostnader för hälso- och sjukvården.” Kan det vara så att han lånat Syster Britas husbil och ställt in en tandläkarstol kupén? 

Tags: , , , ,

Kommentera